Skip to main content
NL
Proximus ePro League

Hoe verloopt de Proximus ePro League 2023-2024?

Om de fans te kunnen laten deelnemen, is er voor de Proximus ePro League een kersvers format uitgetekend. Competitiever, spannender en aantrekkelijker dan ooit. Hoe de officiële Belgische FC Pro competitie er in 2024 uitziet, lees je hier.

Regulier seizoen

In het regulier seizoen treffen de e-players elkaar eenmaal. Er is dus geen terugronde. De drie hoogst geplaatste clubs kwalificeren zich rechtstreeks voor de play-offs. Die spelers krijgen het gezelschap van drie periodekampioenen. De drie periodes zijn opgedeeld in elk vijf wedstrijden. Wie op het einde van een periode het hoogst gerangschikt staat, mag zich periodekampioen noemen. De zeven overgebleven teams krijgen een herkansing in de qualifiers.

ePro League Cup

In die kwalificatietoernooien nemen deze zeven het op tegen de sterkste amateurgamer. Dit jaar geven we EA SPORTS FC-liefhebbers voor het eerst de kans om zelf deel te nemen aan de competitie via de ePro League Cup en zo dus officieel FC Pro kampioen van België te worden.

Acht amateurgamers plaatsen zich via online toernooien voor de finale van de ePro League Cup. De ultieme winnaar gaat naar de qualifiers en neemt het daarin op tegen de zeven professionele esporters. De twee beste gamers stoten alsnog door naar de play-offs, met de titel als inzet.

Play-offs

Hier wordt de eindspurt ingezet. De zes clubs die rechtstreeks gekwalificeerd zijn komen samen met de twee teams uit de qualifiers. Eind april trekken de acht ploegen ten strijde tijdens een slotevent op locatie. De kampioen vertegenwoordigt onze competitie in de groepsfase van de eChampions League en de EA FC World Cup Play-Ins!