Skip to main content
NL
Pro League

Belgische clubs evenaren UEFA-coëfficiëntenrecord van vorig seizoen

14.200 punten. Dat is voorlopig de balans van een Europees boerenjaar voor de Belgische clubs in de UEFA-competities. Evenveel als vorig jaar, maar Club Brugge kan het record in de halve finales van de UEFA Europa Conference League nog scherper stellen.

Met de dubbele overwinning tegen PAOK en de historische kwalificatie voor de halve finales van de UEFA Conference League, voegde Club Brugge donderdagavond nog eens 1.000 punten toe aan de Belgische coëfficiënt. Daarmee komt België in de Club Coefficient Ranking van de UEFA uit op 14.200 punten, evenveel als het record van vorig seizoen.

Het is ook de eerste keer in meer dan 30 jaar dat een Belgische club in de halve finales van een UEFA-competitie staat. Hoewel Club Brugge als enig overgebleven club de grootste duit in het zakje deed, is de evenaring van het record een teamprestatie. Eerder leverden ook KAA Gent, Royale Union Saint-Gilloise, KRC Genk en Royal Antwerp FC heel wat punten op.

Concurrentie ligt eruit

Blauw-zwart kan in mei dus het Belgisch coëfficiëntenrecord nog verbeteren als het punten weet te pakken tegen Fiorentina. De Italiaanse subtopper ontvangt Club Brugge op donderdag 2 mei (21u00). De terugmatch in het Jan Breydelstadion staat gepland voor 9 mei (21u00).

België doet hoe dan ook een goede zaak, want consolideert haar achtste plek (goed voor twee Champions League-tickets in 2025-2026) en maakte voorlopig al 3.200 punten goed op het als zevende geplaatste Portugal. Behalve de G5 hebben enkel België en Griekenland (Olympiakos) nog minstens één vertegenwoordiger in de UEFA-competities.