Skip to main content
NL
Challenger Pro League

Dender terug in Jupiler Pro League, RFC Seraing zakt naar eerste nationale

De Challenger Pro League heeft (bijna) al haar geheimen prijsgegeven. Kampioen K. Beerschot VA promoveert samen met FCV Dender EH naar de Jupiler Pro League. RFC Seraing degradeert naar de eerste nationale. KMSK Deinze, SV Zulte Waregem, Lommel SK en Patro Eisden Maasmechelen strijden in de Promotion Play-offs voor de derde en laatste promotiekans. Dat zijn de belangrijkste conclusies van een zenuwslopende slotspeeldag van de reguliere competitie..

Unscripted Drama op z’n best. Het zag er kortstondig naar uit dat Lommel SK nog de tweede plek (en dus rechtstreekse promotie) zou afsnoepen van Dender, maar de Oost-Vlamingen boekten alsnog een ruime en belangrijke overwinning op het veld van Royal Francs Borains. De ploeg van Timmy Simons heeft er tot op de slotspeeldag voor moeten strijden, maar beloont zichzelf dus met een terugkeer naar de Jupiler Pro League.

Onder voorbehoud van het behalen van de licentie, neemt FCV Dender EH volgend seizoen voor de derde keer deel aan de Jupiler Pro League. Tussen 2007 en 2009 speelde de club ook al twee seizoenen op het hoogste niveau. Sterkhouders in Denderleeuw zijn onder anderen Stefano Marzo, Lennard Hens en topschutter Bruny Nsimba.

Bruny Nsimba is de beste schutter van Dender met 14 goals.

RFC Seraing degradeert opnieuw

KV Oostende heeft zich op de slotspeeldag gered van de degradatie door in eigen huis te winnen van het al gedegradeerde SL16 FC. Daardoor valt het doek definitief voor RFC Seraing, dat in eigen huis onderuit ging tegen KMSK Deinze. De Luikenaars zakken voor het tweede seizoen op rij en moeten volgend jaar in actie komen in de eerste nationale. Vorig seizoen speelde RFC Seraing nog in de Jupiler Pro League.

Patro Eisden redt promotiekans

In de Promotion Play-offs, die volgende week van start gaan, strijden nog vier teams via een knock-outsysteem voor de laatste promotiekans. Het nummer 3 KMSK Deinze neemt het in een dubbele confrontatie op tegen Patro Eisden, zesde in de stand. Lommel SK treft SV Zulte Waregem. De clubs die na de heen- en terugwedstrijd als winnaar uit de halve finales komen, kijken elkaar in een nieuwe dubbele confrontatie in de ogen.

De ploegen die aantreden in de Promotion Play-offs.

De winnaar van de Promotion Play-offs speelt tegen de tweede uit de Relegation Play-offs voor het laatste ticket naar de Jupiler Pro League. Voor Patro Eisden was het even bibberen, maar de ploeg van Stijn Stijnen won vrijdagavond bij kampioen Beerschot en stelde zijn plaats in de top 6 veilig. De Pro League maakt zaterdag het speelschema van de Promotion Play-offs bekend bekend.

  

K. Beerschot VA verloor dan wel de laatste wedstrijd van het seizoen, maar dat zal de kampioen worst wezen. Na de match vierden de fans van de Antwerpse volksclub de titel in de Challenger Pro League uitbundig. Kapitein Ryan Sanusi deed het Olympisch Stadion helemaal ontploffen, nadat hij de trofee van onze CEO Lorin Parys in ontvangst had genomen. Het wordt een lange feestavond in het Kiel. Bekijk hieronder het orgelpunt: