Skip to main content
NL
Challenger Pro League

Nog strijd op alle fronten in de Challenger Pro League: wat zijn de scenario's?

De titel in de Challenger Pro League gaat naar K. Beerschot VA, maar er is op de laatste speeldag van de reguliere competitie nog superveel om voor te spelen. Liefst vijf teams maken nog kans op de tweede plek en dus rechtstreekse promotie naar de Jupiler Pro League. Ook de strijd om de Promotion Play-offs en het behoud is nog niet beslecht.

Rechtstreekse promotie

De vicekampioen stijgt in het huidige format naar de Jupiler Pro League. Voor de strijd om die tweede plaats staat FCV Dender EH in poleposition. De troepen van Timmy Simons hebben op bezoek bij Royal Francs Borains alles in eigen handen. 

KMSK Deinze, Lommel SK, SV Zulte Waregem en Patro Eisden moeten - in die volgorde - hopen op een misstap van Dender om nog in aanmerking te komen voor die felbegeerde tweede plek en de promotie naar het hoogste niveau.

Promotion Play-offs

Als het vrijdag niet lukt, is er altijd nog een andere weg naar de Jupiler Pro League. De nummers 3 tot en met 6 spelen de Promotion Play-offs. De winnaar daarvan neemt het op tegen de tweede uit de Relegation Play-offs. 

Enkel FCV Dender EH en KMSK Deinze zijn minstens zeker van een plek in de Promotion Play-offs. Ook Lommel SK, SV Zulte Waregem en Patro Eisden zitten virtueel in de top 6, maar met RFC Liège en SK Beveren zijn er twee kapers op de kust. Elke nederlaag kan dus desastreuze gevolgen hebben. 

De Pro League maakt de kalender van de Promotion Play-offs op zaterdag bekend.

KV Oostende versus RFC Seraing

Onderaan het klassement vechten KV Oostende en RFC Seraing al een tijdje een felle degradatiestrijd uit. Beide clubs wonnen op de voorlaatste speeldag, waardoor KVO met de beste papieren speeldag 30 ingaat. 

De kustploeg ontvangt het reeds gedegradeerde SL16 FC, dat afgelopen weekend verloor van Seraing. Voor Seraing zelf wacht een thuisduel tegen Deinze.