Skip to main content
NL
Pro League

Eerste Supercup voor Royal Antwerp FC of KV Mechelen?

Op zondag 23 juli gaat het voetbalseizoen 2023-2024 opnieuw van start. En met de Supercup reiken we meteen een eerste trofee uit! Dikt Royal Antwerp FC zijn prijzenkast aan? Of neemt KV Mechelen sportieve revanche voor de verloren Croky Cup-finale? Afspraak om 18 uur op de Bosuil en de kanalen van Eleven voor het antwoord.

De Supercup is de traditionele opener van het voetbalseizoen en wordt doorgaans gespeeld door de landskampioen en bekerwinnaar. Omdat Royal Antwerp FC in het seizoen 2022-2023 de dubbel pakte, maakt verliezend bekerfinalist KV Mechelen kans om de 42e editie van de Supercup te winnen.

Thuisploeg Royal Antwerp FC staat voor de tweede keer in de Supercup. In 1992 verloor de Great Old haar eerste deelname. Ook KV Mechelen won de beker nooit, ondanks twee eerdere deelnames (in 1987 en 2019). Beide teams kunnen dus een leemte op hun palmares opvullen. 

Club Brugge, recordhouder met 17 Supercup-zeges, ging vorig jaar met de beker aan de haal:

Waar kan je kijken?

Het Bosuilstadion zit vol voor de komst van KV Mechelen. Fans kunnen de Supercup volgen via de app en lineaire kanalen van Eleven DAZN volgen, maar ook op het TikTok-kanaal van Eleven wordt de match in twee talen uitgezonden. Enkele bekende TikTokkers zullen hun passage maken bij hosts Maxime Dôme en Thijs Vloebergh.

Voor het eerst voorziet de rechtenhouder camera's in de cornervlag, zodat je vanuit die unieke invalshoek wedstrijdbeelden te zien krijgt. Dat komt de kijkerservaring alleen maar ten goede. Tot slot maken fans die de hele uitzending op TikTok volgen kans om een bijzonder retroshirt van Royal Antwerp FC en KV Mechelen te winnen.

Volg het TikTok-kanaal van Eleven DAZN