Skip to main content
NL
Pro League

Fantasy Pro League: Boost jouw team met deze 5 tips van de nummer 1

De eindfase van de competitie staat voor de deur en dat betekent ook een nieuwe fase van de Fantasy Pro League met fantastische prijzen. De winnaar van de play-offs maakt namelijk kans op een waardebon van liefst 1.000 euro bij Decathlon! Pablo Herremans, de leider in de Fantasy Pro League na de reguliere competitie, helpt je graag een handje. Met deze 5 tips tilt Pablo jouw team naar een hoger niveau.

 

  

 

1. Aanval is de beste verdediging
Stel jouw team zo aanvallend mogelijk op. Aanvallers kunnen namelijk meerdere doelpunten maken, terwijl een verdediger maar 1 clean sheet kan hebben. Daarom raden wij jou aan om in een 3-4-3 te spelen. Bovendien krijgen aanvallende spelers ook vaker extra punten door hun skill-index. Tot slot hebben ze minder kans op minpunten door gele of rode kaarten.

2. De aanval start in de verdediging
In je driemansdefensie zet je best drie spelers die een clean sheet kunnen houden maar ook aanvallende punten opleveren. Kies voor aanvallende (wing)backs zoals De Cuyper, Castro-Montes, Brown, etc. die de flanken bestoken. Centraal kunnen oude rotsen zoals Alderweireld en Vertonghen zorgen voor stabiliteit en alsnog doelgevaar creëren. 

3. Geen twee kapiteins op één schip
De punten van de kapitein worden verdubbeld. Hiervoor kies je dus best weer een aanvallende speler. In een ideaal scenario stel je een spits-in-vorm aan als leider van jouw team. Twijfel je tussen twee spelers? Bekijk dan wie hun volgende tegenstander is en wie de penalty’s neemt. Speelt jouw kapitein een slechte wedstrijd? Dan kan hij alsnog punten verzamelen als hij een strafschop mag omzetten.


  

4. Transferperikelen
Wijzig jouw ploeg wekelijks naargelang de tegenstander. Kijk welke club het komend weekend wel eens flink zou kunnen uithalen met 3 goals of meer. Heb je nog niemand van zo’n team in jouw elftal? Koop dan een aanvallende speler van de club die een serieuze pandoering zou kunnen uitdelen. 

Maar check zeker eerst de kalender voordat je een speler verkoopt! Het is zonde om je speler te verkopen omdat hij bijvoorbeeld tegen Union speelt, maar de weken erna wel ploegen uit de rechterkolom tegenkomt.

5. Don’t try the underdogs
Voor het opstellen van je team zoek je het best naar spelers met een goede prijs/kwaliteitverhouding. Zoek naar goedkopere spelers die de stilstaande fases voor hun rekening nemen bij hun club. Daar kan altijd wel een goal of een assist uit voortkomen. Hierdoor hou je meer budget over om grote namen binnen te halen.


Een extra tip van het huis:
Selecteer 15 basisspelers, zo creëer je bij blessures, schorsingen of rotaties een vangnet binnen jouw team en hoef je niet meteen in te grijpen met een transfer.