Skip to main content
NL
Pro League

Pro League en itsme® lanceren pilot voor betrouwbare identificatie bij ticketverkoop

De Pro League en itsme® zetten een samenwerking op die nieuwe mogelijkheden voor een versterkt ticketbeheer en identificatie van supporters onderzoekt. In een gefaseerde pilot bij en in samenwerking met Sporting Charleroi zal itsme® ingezet worden bij de verificatie van de identiteit van fans. Met deze samenwerking willen beide partijen nagaan hoe de technologie van itsme® ingezet kan worden voor een veilige verkoop van tickets en identificatie van fans in het stadion, zonder in te boeten op klantvriendelijkheid. 

itsme® is een Belgische identiteitsapp, ontworpen om veilige en eenvoudige online identificatie mogelijk te maken. De app stelt gebruikers in staat om hun identiteit te verifiëren en digitale transacties te bevestigen met behulp van hun smartphone. Hierdoor kunnen fans gemakkelijk een club account aanmaken en hun identiteit verifiëren voor de aankoop van tickets, zonder steeds opnieuw persoonlijke gegevens te moeten invoeren. 

De huidige voetbalwetgeving stelt dat de identiteit van elke houder van een wedstrijdticket geregistreerd moet worden door de club en dat de identiteit van elke bezoeker bij toegang tot het stadion geverifieerd kan worden door stewards of veiligheidspersoneel. Samen met itsme®, het collectieve ticketingplatform Roboticket en Sporting Charleroi zet de Pro League een pilot op waarbij de identiteit digitaal geverifieerd wordt. 

De pilotfase zal van start gaan bij de thuiswedstrijd van Sporting Charleroi tegen Genk op 23 februari en zal lopen tot in de play-offs. Fans worden de komende weken via de website en kanalen van Sporting Charleroi geïnformeerd over de pilot en de mogelijkheid om voor de volgende wedstrijden van de club de identiteitscheck via de itsme®-app te laten verlopen. Zo kunnen fans die nog niet vertrouwd zijn met itsme®, de app leren kennen.

Met dit project onderlijnen de Pro League en itsme® hun gemeenschappelijke ambitie om in te zetten op meer innovatie en veiligheid voor de fans in het stadion. We bedanken hierbij Sporting Charleroi voor de samenwerking, openheid en actieve betrokkenheid om initiatief te nemen in het verbeteren van de toekomst van het Belgische voetbal. Indien de pilot positief geëvalueerd wordt, hoort een bredere toepassing van itsme® bij andere clubs in de toekomst tot de mogelijkheden.