Skip to main content
NL
Pro League

Speeldag 20 wordt 'Younited Pro League' voor het goede doel

Tussen 15 en 30 december nodigen de Pro League, haar 28 clubs, Eleven DAZN en andere partners onze fans uit om een bod te plaatsen op gesigneerde wedstrijdshirts van hun favoriete spelers uit de Jupiler Pro League, de Challenger Pro League en de Lotto Super League. Daarnaast kan er ook dit jaar weer geboden worden op 40 exclusieve items en ervaringen: VIP-arrangementen voor het Pro League Gala, de Gouden Schoen, de Memorial Van Damme en een wedstrijd van de Red Flames samen met Sammy Mahdi, een blik achter de schermen en meet & greets bij de Pro League-clubs én bij Sporting Hasselt, een partijtje golf met Geert De Vlieger, achter de schermen bij opnames van MIDMID, Extra Time en onze live uitzendingen. Voor iedere voetbalfan wat wils!

Lorin Parys, CEO van de Pro League: “Ook deze kerstperiode toont de voltallige voetbalfamiliezich weer van haar meest solidaire kant. Clubs en partners komen met de meest originele veilingitems. We hebben er vertrouwen in dat onze fans weer hun warme hart zullen tonen voor Younited Belgium en hun spelers en speelsters.”

Ook dit jaar gaat de opbrengst integraal naar onze sociale partner Younited Belgium, die personen met een kwetsbaarheid een thuis geeft in voetbalteams en ze ondersteunt en perspectief biedt. “Dankzij de steun van de Pro League kunnen wij teams oprichten en ondersteunen, en dat niet alleen bij profclubs. Het voorbije jaar kwamen er dertien teams bij, de meeste in kleinere steden en gemeenten. Zo toont het profvoetbal zich solidair met sociale organisaties en amateurclubs”, aldus Bert Ballegeer, coördinator van Younited Belgium.

De vijftiende editie van de kerstactie van de Pro League kent intussen haar vertrouwde stramien. Komend weekend in de Challenger Pro League (speeldag 16) dragen alle spelers het logo van Younited Belgium op hun borst. Na het laatste fluitsignaal tekenen ze hun matchworn shirt. Alle gesigneerde truitjes worden vervolgens online geveild. Tijdens het kerstvoetbal van 26 en 27 december dragen ook de spelers van de Jupiler Pro League het Younited Belgium-logo. Speeldag 20 wordt voor deze bijzondere gelegenheid weer omgedoopt tot de Younited Pro League.

Het online veilingplatform voor deze kerstactie met daarop de shirts en alle specials is open vanaf vrijdag 15 december om 10u. Nog tot zaterdag 30 december (15u) kan je via www.matchwornshirt.com/proleague bieden op de items van jouw favoriete club(s) en speler(s). De Pro League en Younited Belgium hopen in 2023 om samen met de Belgische voetbalfans het record van vorig seizoen opnieuw scherper te stellen.

 

Over Younited Belgium

De Pro League, haar clubs en Younited Belgium geloven samen in de kracht van voetbal en de kracht van mensen. In de slogan My Team, My Home vat onze sociale partner het gevoel samen waar elke voetballiefhebber zich in herkent. Ongeacht jouw ras, afkomst, religie of sociale situatie: wie ploegmaats heeft, vindt altijd wel ergens steun. Younited Belgium biedt hen daarnaast een begeleidend kader. Lees hier meer over de impact op de doelgroep.

Momenteel zijn er meer dan dertig Younited-voetbalteams verspreid over België. Hun spelers zijn experten in het dagelijks overleven die strijden tegen kwetsbaarheid op vlak van huisvesting, psychische gezondheid, welzijn, armoede of verslaving. Bij hun team bouwen spelers aan zelfvertrouwen, krijgen ze meer structuur in hun leven en leggen ze ook contact met hulpverleners en lotgenoten. Ze vinden in hun team meer dan enkel ploegmaats, ze vinden er ook een thuis.