Skip to main content
NL
Challenger Pro League

Spanning troef: valt beslissing over promotie en degradatie?…

De play-offs in de Challenger Pro League naderen hun einde. Het zou zomaar kunnen dat we op de negende en voorlaatste speeldag komend weekend zowel onderaan als bovenaan de stand het doek zien vallen.

Onderaan de stand zijn er nog steeds drie ploegen die onzeker zijn van het behoud. Jong Genk bevindt zich voor aanvang van deze negende speeldag op een vierde plek in de Relegation Play-offs. Op gelijke hoogte maar met één overwinning minder vinden we SL16 FC, dat dan weer vijf (!) punten meer telt dan rode lantaarn RE Virton. De Luxemburgers treffen wel nog beide beloftenploegen op de laatste twee speeldagen van dit seizoen. 

Concreet houdt dat in dat RE Virton morgen op bezoek bij de jonge Rouches én volgend weekend thuis tegen Jong Genk de drie punten moet veiligstellen. Zelfs wanneer de troepen van Jeunechamps daarin slagen, moeten ze rekenen op verlies van Jong Genk deze zaterdag in eigen huis tegen K.M.S.K. Deinze of op verlies van SL16 op bezoek bij Lommel SK op de slotspeeldag. Slaagt RE Virton aan zijn mission impossible of nemen ze afscheid van de Challenger Pro League? 

In de Promotion Play-offs zijn er nog steeds twee teams die mogen dromen van de titel en bijhorende promotie: RWDM en SK Beveren. De Brusselaars tellen één puntje meer dan de Waaslanders en kunnen zich dus geen misstap veroorloven, al geldt uiteraard hetzelfde voor geel-blauw. 

Voor RWDM wacht zaterdag de verplaatsing naar Roeselare. Bij winst op bezoek bij Club NXT, zou het team van Vincent Euvrard alle druk bij SK Beveren kunnen leggen. De Waaslanders zakken zondag af naar Lier voor het duel bij de Pallieters. Valt de beslissing nog niet dit weekend, dan wacht RWDM op de slotspeeldag een Brusselse derby tegen RSCA Futures. SK Beveren ontvangt op hetzelfde moment Club NXT. 

Het kan dus nog alle kanten op in de Challenger Pro League, terwijl de spanning stijgt en de voetbalharten opnieuw sneller gaan kloppen. Money time, ladies and gentlemen.