Skip to main content
NL
Proximus ePro League

Kinane Al Nabhani (Royale Union Saint-Gilloise) vijfde landskampioen FIFA23

Kinane Al Nabhani veroverde woensdag de titel in de vijfde editie van de Proximus ePro League. In Kinepolis Brussel versloeg de e-player van Royale Union Saint-Gilloise eerst Jonas De Corte en vervolgens titelverdediger Gilles Bernard in respectievelijk de halve finale en finale.

Lorin Parys, CEO van de Pro League: “Het opgefriste Proximus ePro League seizoen heeft haar verwachtingen ingelost. We koppelden een korter en krachtiger format aan een razend spannend slotevent. Met Kinane Al Nabhani (Royale Union Saint-Gilloise) als ultieme eindwinnaar. Finalisten Gilles Bernard en Kinane veroverden meteen ook een ticket voor de Play-ins van de EA SPORTS FIFA 23TM Global Series.”

Kinepolis Brussel was het toneel voor de climax van het Proximus ePro League-seizoen. Club Brugge, KRC Genk, OH Leuven en Royale Union Saint-Gilloise kwalificeerden zich voor het slotevent en koesterden de droom om er tot Belgisch kampioen gekroond te worden. Na winst in de halve finales werd die ambitie voor Gilles Bernard en Kinane Al Nabhani enkel groter. 

Met KRC Genk - Royale Union Saint-Gilloise als laatste affiche sluipte de titelstress de filmzaal binnen. Kinane ging daar het beste mee om. De e-player van Royale Union Saint-Gilloise was over twee wedstrijden de sterkste en mag zich dit jaar de beste FIFA-speler van België noemen. 

Kinane Al Nabhani: "Het is ongelofelijk en ik ben ontzettend trots. Zeker omdat al mijn familie en vrienden hier aanwezig zijn. Ik hoop dat ik hun fier heb gemaakt. Mijn ervaring maakte het verschil. Ik heb het geluk gehad om met Marokko een WK te spelen. Daar heb ik veel van geleerd. Ik heb heel hard gewerkt met de coach om rustig te blijven en dat wierp vandaag zijn vruchten af. Het doet me veel plezier dat ik het tegen Gilles Bernard, toch een Proximus ePro League legende, heb kunnen afmaken."

Proximus ePro League-partner Mediamarkt deed beide finalisten een mooie cheque cadeau.

EA SPORTS is a trademark of Electronic Arts Inc.