Skip to main content
NL
Jupiler Pro League

Welkom in de Jupiler Pro League, RWDM!…

Op de allerlaatste speeldag heeft RWDM zich dankzij winst tegen RSCA Futures verzekerd van de titel in de Challenger Pro League. De Molenbeekse club, die herrees uit de assen van de gelijknamige landskampioen uit 1975, maakt volgend seizoen zijn opwachting op het hoogste niveau.

Lorin Parys, CEO van de Pro League: “De Challenger Pro League maakte dit seizoen absoluut haar naam waar, want de competitie bleef razend spannend tot het einde. RWDM en SK Beveren maakten er tot de laatste speeldag een echte thriller van, met RWDM dat finaal aan het langste eind trok. Met de promotie van RWDM zien we een echte volksclub met een trouwe aanhang terugkeren in de Jupiler Pro League. Dat belooft alvast extra pigment en nieuwe Brusselse derby’s. We feliciteren de spelers en staff, het management en alle fans van RWDM met de promotie en heten ze opnieuw welkom in de hoogste afdeling!"

Al het hele seizoen vechten RWDM en SK Beveren een beklijvende tweestrijd uit. Na één speeldag in de Promotion Play-offs stond RWDM 6 punten voor op SK Beveren. Toch was het titelsgevecht tot het einde ontzettend spannend, want na een nederlaag op de Freethiel en een gelijkspel bij K. Beerschot VA zagen de Brusselaars hun titelconcurrent naderen tot op één punt met nog 5 duels te gaan.

Elke uitschuiver kon de ploeg van trainer Vincent Euvrard de eerste plek kosten. SK Beveren voerde de druk op, maar RWDM kraakte niet. In het laatste rechtstreeks duel tegen de Waaslanders behaalden de Brusselaars een gelijkspel en alle andere play-offmatchen werden gewonnen.

RWDM realiseerde een indrukwekkend seizoen met een totaal van 69 punten op 93. Smaakmakers in het Edmond Machtensstadion waren topschutter Mickaël Biron, Alexis De Sart, Youssef Challouk en Kylian Hazard.

RWDM werd in 2015 boven de doopvont gehouden door supporters van het voormalige RWDM - de ploeg van onder anderen Jan Boskamp die in 1975 de landstitel veroverde. Sindsdien klom de Brusselse club op van de derde nationale ACFF naar de Jupiler Pro League volgend seizoen.