Skip to main content
NL
Pro League

Vaste VAR-teams tijdens de play-offs

Vrijdag worden de play-offs op gang getrapt. Om wat meer duidelijkheid te geven aan de clubs over de werking van de scheidsrechter, kwam het Professional Refereeing Department nog eens samen. Ook onze clubs waren aanwezig voor workshops rond vier thema’s: de VAR, handspel, buitenspel en roekeloos gedrag.

De grootste nieuwigheid tijdens de play-offs zijn de vaste VAR-teams. Deze worden samengesteld op basis van gesprekken met VAR-operatoren. Zij geven aan met wie zij het best kunnen samenwerken. Ook worden de VAR-teams zo vaak mogelijk aan dezelfde veldscheidsrechters gekoppeld. Daarnaast krijgen de scheidsrechters voortaan tactische briefings over de speelstijl van de ploegen, zodat ze beter kunnen anticiperen op spelfases.

Primeur in de Challenger Pro League
Verder krijgen we een primeur in de Challenger Pro League, want tijdens de Promotion Play-offs zal er voor de eerste keer een VAR aanwezig zijn tijdens de wedstrijden. Die zal het weliswaar met minder camerastandpunten moeten stellen dan in de Jupiler Pro League, maar deze innovatie komt ongetwijfeld het correcte verloop van deze belangrijke matchen ten goede.