Skip to main content
NL
Lotto Super League

Welke toekomst voor de Lotto Super League?

Met sportief directeur Dennis Hendrickx blikken we vooruit op de toekomst van de Lotto Super League.

Vrijdagavond gaat in de Lotto Super League de bal weer aan het rollen. De organisatie van de hoogste afdeling in het Belgisch vrouwenvoetbal ligt dit seizoen voor het eerst bij de Pro League. Met sportief directeur Dennis Hendrickx blikken we vooruit.

Waarom komt de Lotto Super League onder de vleugels van de Pro League terecht?

Er heerst al lange tijd de ambitie om het vrouwenvoetbal te professionaliseren en het niveau op te waarderen. Daarom is het logisch dat de organisatie van de Lotto Super League in handen van de Pro League komt. De overstap van de vrouwencompetitie naar de profliga is een evolutie die bovendien in meerdere landen aan de gang is.

Blijft de RBFA nog betrokken?

Zeker. In samenwerking met de KBVB én de twee vleugels (Voetbal Vlaanderen en ACFF) wordt een strategisch plan uitgetekend voor de komende jaren.

Dennis Henderickx (links) op een persconferentie van KAA Gent Ladies

Wat is de centrale ambitie van dat strategisch plan?

Sportieve ontwikkeling is één ding. Een goede jeugdwerking en een algemene sportieve structuur is een must. Mét aangepaste begeleiding gebaseerd op de fysieke noden van atletes.

Daarnaast willen we extrasportief een versnelling hoger schakelen. Op vlak van marketing en commercialisatie zullen we de nodige stappen zetten en qua infrastructuur hebben we een soortgelijke ambitie als in het U23-voetbal.

Daarnaast zal fanbeleving, die toch geheel anders is dan bij mannenvoetbal, ook een onderdeel zijn van deze grotere oefening.

Een pronostiekje: wie wordt kampioen?

Ik hoop in eerste instantie op een spannende editie en de ontbolstering van veel talent. Als op het einde dan de ploeg dat het mooiste voetbal brengt kampioen wordt, ben ik een tevreden mens!