Skip to main content
NL
FSR

Younited-seizoen feestelijk afgetrapt in Brugge en Luik

Donderdag 12 oktober trapten de Pro League, Club Brugge en Younited Belgium in het Jan Breydelstadion het nieuwe Younited-seizoen af. Liefst 200 Younited-spelers uit 15 verschillende teams maakten de verplaatsing naar Brugge voor een dag vol voetbalplezier. Een week later streek het Younited-feest neer in Luik bij Standard de Liège.

Onder de slogan "My Team, My Home" zet Younited Belgium zich in om mensen samen te brengen door voetbal, over sociale achtergronden heen. Verspreid over heel België telt Younited meer dan veertig teams. De Younited-spelers zijn kwetsbaar  op vlak van huisvesting, mentaal welzijn, armoede of verslaving. Dankzij de werking van Younited krijgen de spelers een houvast, waar ze aan een positief zelfbeeld kunnen werken en contacten leggen met hulpverleners en teamgenoten.

Bekijk de recap video van het 'Kick-Off Tornooi' in Brugge, met Romeo Vermant en Denis Odoi:

 

Kerstactie

In december organiseert de Pro League voor het 15e jaar op rij een kerstactie ten voordele van Younited. De Jupiler Pro League wordt tijdelijk omgedoopt tot de 'Younited Pro League'. Alle Pro League-spelers zullen speciale shirts dragen met het Younited-logo op, die vervolgens geveild worden naast andere unieke voetbalitems. De opbrengst gaat integraal naar de werking van Younited Belgium.

Bekijk de recap video van het 'Kick-Off Tornooi' in Luik, met Nathan Ngoy en Ibe Hautekiet: