Skip to main content
NL
Challenger Pro League

Zulte Waregem - Lierse blikvanger van openingsspeeldag in Challenger Pro League

Het seizoen 2024-2025 in de Challenger Pro League begint op vrijdag 16 augustus met de affiches RFC Seraing - Jong Genk en RSCA Futures - KMSK Deinze. Dat is dinsdag bekendgemaakt tijdens de kalendervoorstelling in Diegem. Op de openingsspeeldag krijgen we meteen een beladen affiche tussen Zulte Waregem en Lierse. Ook de streekduels tussen RFC Luik en degradant KAS Eupen, en Francs Borains en nieuwkomer RAAL La Louvière vallen in het oog.

Drie weken na de Jupiler Pro League brandt de strijd in de Challenger Pro League los, waarin we dit seizoen kunnen smullen van een hoop derby's. In Luik heb je uiteraard RFC Liège tegen RFC Seraing (speeldag 6 en speeldag 20).. Ook KMSK Deinze en SV Zulte Waregem strijden om de lokale eer. Zij treffen elkaar voor de eerste keer op 25 augustus om 16u00 (speeldag 2). 

RSCA Futures - RWDM zal de hoofdstad op speeldag 8 kleuren. Limburgers kunnen zich opmaken voor de duels tussen Patro Eisden, Lommel SK en Jong Genk. Het is wel wachten tot speeldag 9 voor het eerste onderonsje. En uiteraard is er opnieuw de vurige Wasico tussen SK Beveren en nieuwkomer KSC Lokeren-Temse. De eerste Wase derby vindt plaats op speeldag 7 (4 tot 6 oktober 2024) op de Freethiel.

Fusieclub KSC Lokeren-Temse viert de terugkeer in het profvoetbal op 17 augustus met een verplaatsing naar Club NXT. Die andere promovendus, het ambitieuze RAAL La Louvière, opent op speeldag 1 op het veld van Francs Borains. Ook dat is een lokale aangelegenheid tussen twee Henegouwse teams.

  

De reguliere competitie in de Challenger Pro League eindigt in het weekend van 18 april 2025 na 30 speeldagen. Uiterlijk dan kennen we de kampioen, die samen met de eerste achtervolger promoveert naar de Jupiler Pro League. De winterstop duurt van maandag 23 december 2024 tot vrijdag 10 januari 2025.

De Promotion Play-offs, waarin de nummers 3 tot en met 6 in een knock-outsysteem strijden voor de laatste promotiekans, beginnen midweeks op 22 april 2025. Op 16 en 23 mei 2025 vinden de barrages voor promotie plaats tegen de tweede uit de Relegation Play-offs van de Jupiler Pro League.

Voorlopig kon de kalendercommissie de exacte speelmomenten van 4 speeldagen bekendmaken. Pas wanneer de kalendermanager weet welke Belgische teams zich plaatsen voor de Europese groepsfases kunnen de speelmomenten tot de winterstop gelost worden. 

De Pro League zal het aantal kalenderwijzigingen opnieuw tot een minimum beperken en verbindt zich tot 3 kalendermomenten. De sloten op zondagavond (21u00) en maandagavond blijven geschrapt.

Wanneer lossen we de volgende speelmomenten?

  • Speeldag 5 tot en met 16: 3 september 2024

  • Speeldag 21 tot en met 30: 10 december 2024