Skip to main content
NL
Jupiler Pro League

Club Brugge - KV Mechelen opent seizoen 2024-2025 van de Jupiler Pro League

Landskampioen Club Brugge en KV Mechelen trappen op vrijdag 26 juli in het Jan Breydelstadion het nieuwe seizoen in de Jupiler Pro League op gang. Dat is dinsdag bekendgemaakt in onze kantoren in Diegem. Verder op de openingsspeeldag is het uitkijken naar KRC Genk - Standard de Liège. Op speeldag 2 krijgen we meteen een Super Sunday. 

Neem je agenda er maar bij, want de kalender voor komend seizoen ligt vast! Het officieuze startschot van het seizoen 2024-2025 wordt al op zaterdag 20 juli gegeven. Landskampioen Club Brugge ontvangt dan om 20u00 voor eigen publiek Croky Cup-winnaar Royale Union Saint-Gilloise, met de Supercup als inzet.

Een week na de uitreiking van die eerste trofee van het seizoen 2024-2025 vindt speeldag 1 in de Jupiler Pro League plaats. Nieuwkomers FCV Dender EH en K. Beerschot VA keren terug op het hoogste niveau met een thuismatch, tegen respectievelijk vicekampioen Royale Union Saint-Gilloise en OH Leuven.

In totaal zijn er komend seizoen liefst acht Super Sundays in de Jupiler Pro League. De eerste vindt plaats op 4 augustus, met Antwerp - RSC Anderlecht en Standard de Liège - Club Brugge. Ook speeldag 6 op 1 september belooft vuurwerk met de Brugse derby, gevolgd door KAA Gent - Royal Antwerp FC en nadien ook nog de Brusselse derby in het Dudenpark.

De reguliere competitie duurt tot en met zondag 16 maart 2025. Twee weken later beginnen de Champions' Play-offs (top 6), Europe Play-offs (nummers 7 t.e.m. 12) en de Relegation Play-offs (laatste 4). Uiterlijk op zondag 25 mei 2025 is de landskampioen bekend.

wVoorlopig kon de kalendercommissie de exacte speelmomenten van 6 speeldagen bekendmaken. De affiches van de rest van de reguliere competitie zijn al wel bekend, maar de datum en het aftrapuur kunnen we pas later communiceren. Dat heeft te maken met de UEFA-voorrondes. 

Pas wanneer de kalendermanager weet welke Belgische teams zich plaatsen voor de Europese groepsfases kunnen de speelmomenten tot de winterstop (28 december 2024 tot 7 januari 2025) vastgelegd en gelost worden. Dat zal begin september gebeuren. In december, wanneer bekend is welke teams Europees overwinteren, volgen de details van de 10 laatste reguliere speeldagen.

  

 

De Pro League zal het aantal kalenderwijzigingen opnieuw tot een minimum beperken. Door de play-offs van de Champions League en de Europa League zou speeldag 5 bijvoorbeeld ontregeld kunnen worden. Zo is RSC Anderlecht - KRC Genk nu al uitgesteld. 

De sloten op zondagavond (21u00) en maandagavond blijven geschrapt. In totaal zullen er komend seizoen drie kalendermomenten plaatsvinden.

Wanneer lossen we de volgende speelmomenten?

  • Speeldag 8 tot en met 20: 3 september 2024

  • Speeldag 21 tot en met 30: 10 december 2024

  • Play-offkalender: 17 maart 2025