Skip to main content
NL
Challenger Pro League

Beerschot viert na promotie ook titel in Challenger Pro League

K. Beerschot VA is kampioen van de Challenger Pro League. De Antwerpse volksclub verzekerde zich zaterdagavond, zonder te spelen, van de titel. Vorige week vierde Beerschot al de promotie.

Na het puntenverlies van FCV Dender EH, de laatst overgebleven concurrent, is de voorsprong van Beerschot niet meer overbrugbaar. Daarmee is de titelstrijd op de voorlaatste speeldag beslecht en kan de ploeg van Dirk Kuyt zondag zonder zorgen afzakken naar SK Beveren. 

De strijd om het tweede rechtstreekse ticket naar de Jupiler Pro League ligt nog helemaal open. Wie in de Challenger Pro League als tweede eindigt, promoveert in het huidige format mee met de kampioen. De nummers 3 tot en met 6 strijden in een knock-outronde voor de derde promotiekans. Ook de top 6 moet op de slotspeeldag nog bepaald worden. 

K. Beerschot VA degradeerde in 2022 uit de Jupiler Pro League, maar keert na twee seizoenen terug op het hoogste niveau. Op de erelijst van de Challenger Pro League volgt de Antwerpse club RWDM op. De officiële titelceremonie gaat door in het Olympisch Stadion tijdens de laatste match van het seizoen, tegen Patro Eisden op vrijdag 19 april.

 

Herbeleef de titelceremonie: