Skip to main content
NL
Lotto Super League

Kapiteins blikken vooruit op Play-off 1 tijdens eerste mediadag

De volledige kalender van de play-offs is bekend! Die werd eerder maandagmiddag naar buiten gebracht tijdens de allereerste mediadag van de Lotto Super League. Clubleiders en de zes kapiteins van Play-off 1 blikten vooruit op wat een bloedstollende titelrace belooft te worden.

De zes kapiteins van Play-off 1 ontdekten samen met de aanwezige pers de kalender in The Wings, de gloednieuwe kantoren van de Pro League. Nadien spraken ze elk hun ambities uit voor de eindronde. Eén ding is zeker. Het wordt een spannende eindstrijd richting de titel en dat door het kleine puntenverschil.

“Wat dit jaar ook wel leuk is, is dat het gewoon spannender is. Er is geen grote kloof tussen de ploegen”, zegt Sari Kees, aanvoerster van OH Leuven. In deze play-offs kunnen alle ploegen een belangrijke rol spelen, bevestigt ook Laura De Neve. “Ik denk dat alle zes de ploegen nog kans maken op dit titel. Wij moeten vooral in onszelf blijven geloven en rekenen op onze ervaring. RSC Anderlecht heeft voldoende kwaliteit en dat moet in de play-offs tot uiting komen”, aldus de kapiteine van de titelverdediger.

Sejde Abrahamsson van Club YLA vindt de Lotto Super League een uitdagende competitie. “Alle ploegen hebben enorm veel kwaliteit. In zo’n competitie is het leuk om te spelen. Ik kijk al uit naar de play-offs”, vertelde de Zweedse. Sien Vandersanden wil met KRC Genk match per match bekijken. “We zijn hier een heel jonge ploeg en willen ervaring opdoen. Onze ambitie is om elke match te proberen winnen en het elke ploeg zo moeilijk mogelijk te maken.”

Leider Standard Fémina maakt zich op voor een titelstrijd op het scherpst van de snee. “Alle matchen gaan belangrijk zijn, of het nu tegen RSC Anderlecht, OH Leuven of KAA Gent is. Elke match is een finale en we zien op het einde wel waar we uitkomen”, bleef Maud Coutereels voorzichtig. KAA Gent gaat met open vizier de play-offs in. “Nog eens winnen tegen Club YLA in de Slag om Vlaanderen zou mooi zijn, maar we hebben de kwaliteiten om van iedereen te winnen”, besluit kapiteine Nia Elyn.

De Pro League kondigde in de marge van de mediadag ook een samenwerking tussen Eleven DAZN, VRT en RTBF aan om de wedstrijden meer zichtbaarheid te geven. De play-offs beginnen op 22 maart en eindigen na 10 speeldagen op 25 mei.