Skip to main content
NL
Jupiler Pro League

Unscripted Drama op speeldag 30: Cercle Brugge en Genk in Champions' Play-offs

Royale Union Saint-Gilloise, RSC Anderlecht, Club Brugge, Royal Antwerp FC, KV Mechelen en KRC Genk strijden in de Champions’ Play-offs voor de titel in de Jupiler Pro League. De laatste twee tickets werden zondag op speeldag 30 uitgedeeld.  OH Leuven ontsnapt in extremis aan de Relegation Play-offs ten koste van Sporting Charleroi. De Pro League maakt maandag om 17u30 de play-offkalender bekend via haar Youtube-kanaal.

De slotspeeldag van de reguliere competitie stond bol van verrassingen. Het begon zaterdag al in Anderlecht, waar paars-wit zijn eerste thuisnederlaag leed (0-1). KV Kortrijk geeft zo op de valreep de rode lantaarn door aan RWDM, slaat een deukje in het Brussels pantser en tankt zelf veel vertrouwen voor de degradatiestrijd. KVK neemt het in de Relegation Play-offs op tegen RWDM, KAS Eupen en OH Leuven.

De onverwachte Kortrijkzaanse zege in Anderlecht bleek een voorbode voor heel wat Unscripted Drama op zondag. Want KVK neemt het in de Relegation Play-offs op tegen RWDM, KAS Eupen en… Sporting Charleroi. OH Leuven kroop door het oog van de naald. Terwijl Sporting Charleroi met 5-0 onderuit ging in Gent, deed OHL zijn stadion ontploffen in de blessuretijd door te winnen van KV Mechelen (1-0).

Malinwa zag zijn sterke prestaties in 2024 daardoor niet beloond met een ticket voor de Champions’ Play-offs, want Cercle Brugge had geen kind aan RWDM (4-0) en wipte over KVM. KRC Genk redde in een zenuwslopende match waarin het rood kreeg een punt tegen KVC Westerlo. De Limburgers gaan samen met Cercle Brugge in de top 6. KV Mechelen en KAA Gent moeten voort in de Europe Play-offs.

 

De Jupiler Pro League maakt nu even plaats voor interlandvoetbal, maar op 29 maart barst de competitie opnieuw los in de Champions’, Europe en Relegation Play-offs. Eind april weten we welke twee clubs zakken naar de Challenger Pro League, en wie zich redt van de degradatie. Uiterlijk op zondag 26 mei valt de beslissing over de titelstrijd en weten we wie de opvolger wordt van Royal Antwerp FC.

De kalendermanager legt de laatste hand aan het wedstrijdschema voor de play-offs. Maandag om 17u30 onthullen we de kalender in primeur via het Youtube-kanaal van de Pro League.