Skip to main content
NL
Jupiler Pro League

VIDEO. KV Mechelen, Pro League en supporters bedanken stewards in knap eerbetoon

Voor de aftrap van KV Mechelen - KAA Gent zaterdagavond gingen alle handen op elkaar voor de stewards in het Belgisch voetbal. De supporters zongen uit volle borst om hen te bedanken voor hun inzet gedurende het hele seizoen.

Samen met de Pro League organiseerde KV Mechelen een ode aan de stewards en andere vrijwilligers die de steunpilaren zijn van onze clubs. Hoofdsteward Jos, die de wedstrijden Achter de Kazerne al ruim 25 jaar in goede banen leidt, mocht in de thuismatch tegen KAA Gent de honneurs waarnemen. Hij ontving een attentie van de Pro League en werd door de supporters getrakteerd op het toepasselijke lied You Are Gold, een bekend nummer bij Malinwa.

Zonder stewards geen voetbal

De Pro League, die KV Mechelen nadrukkelijk bedankt om haar schouders onder dit initiatief te zetten, plaatst met deze actie alle stewards en vrijwilligers in de spotlights. Zonder hen is er geen voetbal, en we willen dan ook dat ze de waardering krijgen die ze verdienen. Daarom, van het hele Belgisch voetbal, bedankt aan Jos en alle andere stewards om onze wedstrijden mogelijk te maken en veilig te organiseren.

In het nieuw sociaal contract vraagt het Belgisch voetbal meer aandacht voor vrijwilligers en voor het statuut van de  steward. Lees hier meer over onze aanbevelingen.