Skip to main content
NL
FSR

Sterk statement tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag in KRC Genk - Cercle Brugge

Het viel de aandachtige toeschouwer ongetwijfeld op tijdens KRC Genk - Cercle Brugge. Topschutter Kévin Denkey, Genks aanvoerder Bryan Heynen en hun ploegmaats liepen op in een speciaal shirt, met daarop de voornamen van slachtoffers van seksueel grensoverschrijdend gedrag. KRC Genk, Cercle Brugge, de Pro League en ElevenDAZN brengen met deze actie het probleem onder de aandacht.

Seksueel grensoverschrijdend gedrag: het gebeurt vlak onder onze ogen en vaker dan we denken, ongeacht gender, leeftijd of seksuele voorkeur. Liefst 78 procent van de vrouwen en 41 procent van de mannen heeft ermee te maken gehad (bron: sensoa.be). Bij jongeren duikt het probleem het vaakst op. Het taboe rond seksueel grensoverschrijdend gedrag is echter nog groot, en stilzwijgen houdt de problematiek in stand.

Daarom sluiten KRC Genk, Cercle Brugge, de Pro League en ElevenDAZN zich aan bij de campagne ‘We Zien U’ van de Vlaamse overheid. Tijdens de competitiewedstrijd in de Jupiler Pro League tussen KRC Genk en Cercle Brugge liepen de spelers op in shirts met daarop de namen van slachtoffers van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Met deze actie steken we alle slachtoffers een hart onder de riem.

Op de LED-schermen rond het veld verschenen dezelfde namen van de slachtoffers met de slogan 'We Zien U'. Voor de aftrap en in de rust speelde een videoboodschap af op de grote schermen, waarin we meegeven dat seksueel grensoverschrijdend gedrag nooit oké is. Behalve het uiten van empathie, roepen we dus ook samen op tot daadkracht en collectief verzet tegen plegers.